1. Home
  2. Shëndeti

Category: Shëndeti

HUDHËR DHE LËNG PORTOKALLI PËR QARKULLIMIN E GJAKUT

HUDHËR DHE LËNG PORTOKALLI PËR QARKULLIMIN E GJAKUT

Hudhra është një nga thesaret më të mrekullueshëm të nëntokës. Që në lashtësi, hudhra është përdorur për shërimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve të ndryshme. Vlerat e saj njihen gjërësisht nga shumë vende të botës…

Read More
Vaksinimi kundër gripit sezonal fillon javën e ardhshme

Vaksinimi kundër gripit sezonal fillon javën e ardhshme

Vaksinat kundër gripit sezonal sot arrijnë në vend dhe do të shpërndahen nëpër qendra të shëndetit publik, ndërsa vaksinimi, siç informuan nga Qendra për shëndet publik Shkup, do të fillojë në fillim të javës së…

Read More
Qeveria do të vendos për blerjen e barit kundër Covid 19 Remdesivir

Qeveria do të vendos për blerjen e barit kundër Covid 19 Remdesivir

Ministri i shëndetësisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut Venko Filpçe ka bërë të ditur se Qeveria do të vendos për sigurimin e barit më funksional për pacientët e infektuar me Covid 19. Sipas tij,…

Read More
The Financial Times: Vaksina e Oxford-it shumë efikase

The Financial Times: Vaksina e Oxford-it shumë efikase

Lajme të mira vijnë nga Universiteti i Oxford-it dhe kompania Astra Zeneka për sa i përket hulumtimit për vakcinën kundër virusit Covid 19. Rezultatet e para të testimit të vaksinës kundër koronavirusit, në zhvillimin e …

Read More
Covid-19 – Maqedonia e Veriut rrit të kapacitetet e spitaleve  Covid-19

Covid-19 – Maqedonia e Veriut rrit të kapacitetet e spitaleve Covid-19

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe paralajmëroi rritje të kapacitetit të spitaleve, ku duhet të  trajtohen pacientët pozitiv me Covid-19. Ai tha se në Spitalin Kozle ku janë të shtrirë pacientët e vegjël do të ketë…

Read More